Σκυριανό κανάτι, 1938
Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από το 1928 έως το 1935, με καθηγητή τον Κ. Παρθένη και χαρακτική κοντά στον Γιάννη Κεφαλληνό, το εργαστήριο του οποίου ξεκίνησε το 1932. Από το 1939 έως το 1973 δίδαξε σχέδιο στην Παπαστράτειο Σχολή, στο Κολλέγιο Θηλέων Ελληνικού και στο Κολλέγιο "Ανατόλια" στη Θεσσαλονίκη. Ο Μόσχος, επιδέξιος τεχνίτης, ενδιαφερόταν κυρίως για την ρεαλιστική περιγραφή των μορφών του και προτιμάει κυρίως την αδρή χάραξη και θέματα και τοπία από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου.
Το Σκυριανό κανάτι, του Μόσχου, εκτός των άλλων, μαρτυρά και το ενδιαφέρον του για θέματα που αντλούνται από το ελληνικό τοπίο, που ανέκαθεν προτιμούσε. Γίνεται μια προσπάθεια να συνδυαστεί η απεικόνιση της Χώρας της Σκύρου, με κάποια επιπλέον στοιχεία που προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση. Το πήλινο διακοσμημένο κανάτι σε ένα πρεβάζι, γίνεται η αφορμή για την ανάπτυξη της εικόνας του οικισμού μέσα από το παράθυρο. Έτσι το έργο αποκτά ένα επιπρόσθετο αφηγηματικό στοιχείο που το κάνει περισσότερο ευανάγνωστο.
Είναι ένα έργο με έντονες αντιθέσεις άσπρου-μαύρου, πρώτου-δεύτερου επιπέδου, απλής μονοχρωματικής φόρμας και πολύπλοκης διασπασμένης ενότητας και είναι έαν από τοα πιο γνωστά χαρακτικά του Γ. Μόσχου.